SPA Horisonts behandlingar med naturliga, banbrytande ingredienser från havet

Vi jobbar med skönhetsbehandlingar som sticker ut med sina högkvalitativa rutiner, och unika avslappningsmetoder. För oss är avslappning en konst av en ren upplevelse för hela dig- både din kropp som själ. Vi lyfter den marina hudvården, som erbjuder det bästa ur havets värld, en värld som är fylld av aktiva ingredienser, och frisk naturlig och hållbar syn på både mental och fysisk hälsa. Vi har ett helt hav av olika magiska behandlingar- där hälsan hämtas från havets oslagbara kraft.

Då våra behandlingar är väldigt populära bör du boka dessa i god tid.

Finner du inte en ledig behandlingstid kan du alltid höra av dig till oss på spa@tanumstrand.se då vi ibland kan kunna justera bokningar på grund av avbokningar eller andra omständigheter.

 

Vi har 16-årsgräns på vårt SPA men ingen åldergräns på våra behandlingar. Vi förbehåller oss dock rätten att kunna rekommendera och neka vissa behandlingar där terapeuten ej anser lämpligt vid en viss ålder.

Eventuell avbokning ska göras senast 48 timmar före ankomst.

Är du gravid och undrar vilka behandlingar som passar då? Ring eller e-maila till oss för att fråga eller boka på spa@tanumstrand.se så vi gärna hjälper till.

 

Boka SPA entré här

 

Klippkort på behandlingar

Köp 5 massagebehandlingar á 25 minuter för 2900kr eller 10 massagebehandlingar á 25minuter för 4900kr. Klippkortet uppvisas i hotellreceptionen vid entré. 

 

Behandlingar

Massage

Gua Sha ansikts och dekolletage massage 25 min

Massagetekniken hjälper till att dränera vätska från huden, vilket kan förtydliga ansiktskonturer tex käkben. Massagen sägs också kunna jämna ut rynkor och göra huden fastare.

Den tusenåriga tekniken och stenen som traditionellt sett använts inom kinesisk medicin har nu hittat till Spa Horisont.

Själva ordet är sammansatt av dess betydelse där Gua står för skrapa/skrubba och Sha för rött märke vilket i sitt sammanhang syftar på att ansiktet rodnar. Gua Sha sätter nämligen fart på blodcirkulationen, vilket för med sig flera positiva effekter. Bland annat stimuleras hudens cellförnyelse, samtidigt som huden får en direkt lyster. Enligt kinesisk medicin stimulerar jade-stenen också energiflödet i njurarna samt hjälper till att rensa ut toxiner och slaggprodukter i huden. Själva massagen kallas också för The Eastern Facelift och är också perfekt för en stressad kropp eller ett stressat sinne, då själva behandlingen är väldigt avkopplande och även kan släppa på spänningar i ansikte och nacke.

I behandlingen ingår ansiktsrengöring, peeling, själva massagen utförs på en Thalions marint ansiktsserum samt behandlingen avslutas med en ansiktskräm som är rik på mineraler.

Boka 699 kr

 

Hot stone massage 25 min rygg eller 50 min helkropp

En skön värmegivande behandling för avslappning.

Hot Stone massage bygger på orientalisk filosofi och går tillbaka mer än 3000 år sedan då denna massagemetod användes i det antika Kina och Indien.

Spa Horisont tar sina stenar från stränder – där poleras och slipats de av vind och vatten. Stenarna innehåller mineraler, framför allt järn, som absorberas genom huden.

Hot Stone massage är en djup avslappnande och stressminskande behandling. Massagen hjälper lösa upp muskelspänningar och ökar syresättningen i vävnader.

Boka Rygg 25 min 699 kr Boka Helkropp 50 min 1199kr

 

ICE AND FIRE Horisonten Hot Stone Ritual 80min

Hot Stone massage bygger på orientalisk filosofi och går tillbaka mer än 3000 år sedan då denna massagemetod användes i det antika Kina och Indien.

Spa Horisont tar sina stenar från stränder – där poleras och slipats de av vind och vatten. Stenarna innehåller mineraler, framför allt järn, som absorberas genom huden. Det är den varma känslan som stenarna ger ända in i benmärgen som är unik.

Hot Stone massage är en djup avslappnande och stressminskande behandling. Massagen hjälper till att lösa upp muskelspänningar och ökar syresättningen i vävnader. Behandlingen inleds med en helkroppsmassage med varma stenar, och avslutas med en välgörande fotmassage med ice gel.

Ice gel är en intensiv kylande samt uppfriskande gel som hjälper mot svullnande fötter, och det blir behagligare att tillbringa många timmar i ett par träningsskor.

Medan du njuter av fotmassagen får ditt ansikte bli bortskämt med after sun mirakel ansiktsmask från MASQ+ som innehåller bla. aloe vera, havtorn, allantoin- som ger en lugnande svalkande effekt på trött hud. Denna mask ger en föryngrande hudkänsla.

Boka 80 min 1699kr

 

Magic Stones 50 min

Kombinera två fantastiska behandlingar och låt magi av stenar omfamna din kropp och sinne.

25 min GUA SHA STONES ansikte och dekolletage massage samt 25 min HOTSTONE rygg och nacke massage.

Boka 1199 kr

 

Horisontens fotmassage 25 min

Genom att applicera olika massagetekniker och rotationsrörelser av fötterna främjar fotmassage ett flertal positiva effekter på kroppen såsom lindrar spänningar, smärta och obehag i fötterna. Behandlingen ökar cirkulation och lymfflödet, vilket leder till att minska svullnad och främja läkning. Våra scrubbsalter innehåller mineraler från havet och forskning visar på lindring av hjärtproblem och sänkning av blodtrycket.

Fötterna är förmodligen de kroppsdelar som är mest ignorerade. De är instängda i skor och strumpor hela dagarna då de får inte vara fria speciellt mycket. Fötterna är ändå troligtvis den del av kroppen som behöver mest vård eftersom de dag ut och dag in ska orka bära upp oss, genom hela livet.

Boka 699 kr

 

Horisontens Ansikts & Skalp massage 25 min

Ansikte & skalpmassage – bra för dig med huvudvärk och spända muskler. Inleds med en ansiktsrengöring med efterföljande massage av ansikte, dekolletage och hårbotten.

Massage av ansiktet löser upp muskelspänningar och ger en ökad blodcirkulation i muskler och hud. En rogivande och avslappnande behandling som gör att du ser piggare ut – ditt ansikte får ett naturligt lyft!

Regelbunden ansiktsmassage är också en perfekt behandling för dig som har besvär med spänningshuvudvärk och / eller har en tendens att bita ihop käkarna / gnissla tänder nattetid. Man masserar hårbotten (skalpmassage) för att komma åt spänningar som påverkar käkar, nacke och halsmuskler.

Hela behandlingen utförs på högkvalitativa aromatiska oljor samt Thalions underbara ansiktsmassagekräm. Massagerörelserna är inspirerande av havets rörelser.

Boka 699 kr

 

Horisontens Rygg & Ansikts & Skalp massage 50min

Ansikte & skalpmassage – bra för dig med huvudvärk och spända muskler. Inleds med en välbehövlig avslappnande ryggmassage, därefter gör vi en ansiktsrengöring med efterföljande massage av ansikte, dekolletage och skalp.

Massage av ansiktet löser upp muskelspänningar och ger en ökad blodcirkulation i muskler och hud. En rogivande och avslappnande behandling som gör att du ser piggare ut – ditt ansikte får ett naturligt lyft!

Regelbunden ansiktsmassage är också en perfekt behandling för dig som har besvär med spänningshuvudvärk och / eller har en tendens att bita ihop käkarna / gnissla tänder nattetid. Man masserar hårbotten (skalpmassage) för att komma åt spänningar som påverkar käkar, nacke och halsmuskler.

Hela behandlingen utförs på högkvalitativa aromatiska oljor samt Thalions massagekräm.

Boka 1199 kr

 

Klassisk Massage 25 min
Terapeuten anpassar massagen efter dina behov och önskemål. En djupgående och mjukgörande behandling. Vi fokuserar på ditt ryggparti, nacke och axlar.

Boka 699kr

 

Varm olja aroma SPA massage 25 min / 50 min.

Aromamassage är en avslappnande och mjuk klassisk massage blandat med aromaterapi. Under massagen används eteriska oljor både till huden men även för doftsinnet. De eteriska oljorna har flera positiva egenskaper och beroende på vad just din kropp och ditt sinne behöver. Eteriska oljor framställs från växter, både blommor, skal, blad, nötter, barr, rötter används och man får ut den eteriska oljan via destillering eller ibland pressning. Dofterna ger dig en drömsk upplevelse av harmoni och välbefinnande.

Boka 699kr/1199kr

 

By the sea Magnesium Booster massage 25 min / 50 min

Vår egen signums massage med inspiration från kusten, som är en naturlig källa av välbefinnande. Den  ger behandlingen en uppfriskande känsla när huden omfattas av haves kraftgivande mineraler och man inbjuds att fly till den andlösa horisonten. Din kropp kommer att bli återupplivad.

Magnesium booster kompenserar för magnesiumbrister. Den bekämpar muskelsmärtor, kramper och gynnar sömnen. Upprepande behandlingar påverkar parasympatiska nervsystemet genom att reducera frisättning av adrenalin framkallat av stress och som är mest aktivt i vila och lugna situationer, då kroppens reserver byggs upp.

Behandlingen ger även en lyster till huden och en piggare look.

Boka 699kr/1199 kr

 

Tillsammans Duo behandling 80min 
Denna behandling är för två personer i samma behandlingsrum. Här får den ena personen ett underbart bad där man utför en ritual på egen hand med guidning av terapeut samtidigt som den andra personen får en skön ryggmassage, Sedan byter man plats och avslutningsvis får man ett glas bubbel eller uppfriskande juice.

Nedan pris gäller för två personer.

Boka 2699 kr

 

 

Kropps marine behandlingar  

Havssalt skrubb 45 min 

Ingenting kan få huden så len som en exfoliering med kristaller av havssalt.

Ta bort all gammal hud och lyft fram din friska och strålande hy genom denna expressbehandling!

En kroppspeeling följd av en applicering av ett fint skikt av fuktkräm, som ger huden en långvarig mjukhet och smidighet bortom jämförelse.

Boka 1199kr

 

TanumStrand Special 50 min (25minx2)

SPA Horisonts signumbehandling. Med fokus på aktiva ingredienser från havet och människan.

En marindykning för en frisk, naturlig och hållbar skönhet.

Behandlingen inleds med ryggmassage som bidrar till en stark magnesium påfyllning, och i fas 2 får din hud och ditt ansikte lite omtanke med en uppfriskande mineralisk mini ansiktsbehandling.

Boka 1199kr

 

Premier dopp i havet 50 min 

En kur som hjälper din kropp att återställa mineralbalansen. Behandlingen bekämpar stress, trötthet och muskelspänningar. Den regenererande effekten av välbefinnande är märkbar från den första behandlingen.

Du får ett 25 min långt Oligomarine bad med lyxig saltskrubb. Denna underbara stund avslutas med en välgörande ryggmassage.

Boka 1199kr

 

Djupdykning i havet 80 min 

Ibland sägs det att havet är livets källa.

Om du har badat regelbundet i havet vet du att huden och kroppen mår bra av det. I denna behandling använder vi endast produkter från havet som friskar upp, återfuktar, slimmar och renar.

Denna marina vård börjar med en rengörande exfolierande fas och avslutas med avslappnande och energigivande helkroppsmassage på 50 min, som återställer balans och harmoni till kroppens energier.

Boka 1699kr

 

Holistic Marine Booster 80 min 

När du vill unna dig det bästa är det här behandlingen för dig. Denna kalcium och magnesiumrika inpackning med koncentrerad havsenergi är närande och välgörande. Denna inpackning lindrar muskelspänning och ledstelhet. Efter denna regenererande stund, kommer terapeuten att lindra spänningar i axlar och nacke genom långsam djup helkroppsmassage.

Boka 1699kr

 

 

Ansikte i fokus

En uppfriskande bris 25 min

Mini ansiktsbehandling som består av rengöring+peeling och avslutande lystergivande produkter.

SPA Horisonts lilla härliga behandling för ansiktet.

Tillsammans med din terapeut skapar ni en behandling utefter dina behov just idag som ger direkt synliga resultat.

Boka 699kr

 

Skattkista från havets djup 50 min 

En behandling med omedelbar och synbart resultat i fem steg: rengöring, peeling, ansiktsmask, ampull och ansiktsmassage på avslutande produkter.

En klassisk, intensiv och fuktgivande ansiktsbehandling, som tillför mineraler och ger huden en fantastisk lyster. Behandlingen stramar upp och jämnar ut rynkor och linjer. Huden blir fylld vilket återställer mjukhet och skönhet.

Boka 1199kr

 

Horisontens ansiktslyx 80 min

En dubbelverkande behandling som startar med en avslappnande ryggmassage för att sedan kompletteras med en unik 50 min ansiktsbehandling som både slätar ut rynkor, återfuktar huden på djupet och ger en strålande lyster.

En skräddarsydd lösning till alla om inte vill kompromissa med en ansiktsbehandling eller massage, utan vill välja en holistisk helhetsupplevelse.

Boka 1699kr

 

 

Händer och fötter

Svalkande västkustkur för trötta ben 45 min

För tunga, trötta och svullna ben är detta räddaren i nöden.

Genom en specifik gel och massage ger denna behandling omedelbart lindring och avslappning för stumma och trötta ben. Under tiden benen är i inpackning njuter du av en härlig skalpmassage. Känn dig 20 kg lättare på bara 45 minuter!

Boka 1199kr

 

Skatten från havet för slitna händer 25 min

Ingenting kan få huden så len som en exfoliering med kristaller av havssalt.

Ta bort all gammal hud och lyft fram din friska och strålande hy genom denna expressbehandling.

En skrubb och massage som stärker naglarna. Resultat blir sammetslent, närande och skyddade händer.

Boka 699kr

 

Gruppträning
Vattengympa

Varje måndag maj 2024 ut, start åter 2 sep 2024.

Boka vattengympa här

 

Avbokningsregler

Naturligtvis vill man inte avboka, men livet är oförutsägbart och ibland händer det.

Vi har stor förståelse för det och när det händer har vi lite riktlinjer som hjälper dig så att processen ska bli så smidig som möjligt.

Behandling och dag spa kan du avboka eller omboka utan kostnad senast 48 h innan bokad tid.

För ej avbokade tider debiteras hela kostnaden.

Avbokar ni ett hotellpaket som innehåller en behandlingstid, glöm ej att avboka även den.

 

SPA HORISONT INFORMATION

Här har vi samlat lite information kring vad som är bra att känna till inför ditt besök hos oss.

 

INNAN BEHANDLING

 • Kom 5-10 min innan din behandling, sitt ner och slappna av med ett glas vatten eller kopp te.
 • Medtag torra badkläder eller underkläder som ombyte efter behandlingen.
 • Informera terapeuten om eventuella sjukdomar eller allergier.
 • Avboka din behandling senast 24 timmar innan. Vi debiterar annars hela beloppet.

 INNAN DIN SPA BESÖK HOS OSS

 • Om du är hotellgäst byter du om till badrock och tofflor på rummet.
 • Om du besöker oss som dagSPA gäst får du en väska med ett glas och handduk, och detta bär du med dig så att du lätt kan fylla på med vätska mellan de olika upplevelserna och torka dig mellan de olika aktiviteterna. Det finns även en bar i en separat del av SPA där du kan köpa dig ett glas bubbel, en öl, en god juice eller något gott att äta.
 • Klädkoden är lånad badrock och tofflor. Alla är lika. Badkläder gäller, och finns att köpa i vår SPA-reception.
 • Vi är måna om stillhet och avslappning. Det är ledstjärnan på SPA Horisont. Låt tystnaden få ta plats och tänk på att prata med små bokstäver.
 • Du börjar din SPA vistelse med en tvagning/rengöring av kroppen i våra duschrum.
 • Undvik att ta med värdesaker till SPA.
 • Var noggrann med att fylla på med vatten för att bibehålla den rätta vätskebalansen i kroppen.
 • Mobiltelefoner får vara med på ljudlöst läge och fotografering sker diskret och endast för eget bruk.

 

Boka behandling under din vistelse på spahotellet TanumStrand Kvinna får massage av en spaterapeut på spahotellet TanumStrand nära Grebbestad och Fjällbacka Kvinna får ögonfransar och bryn färgade och formade på spa under sin vistelse på spahotellet Tanumstrand mellan Grebbestad och Fjällbacka Par testar på duobehandling tillsammans på spa vid havet