Kräftkok & ostronprovning på lördagar
Upplev ett äkta kräftkok på bryggan, se hur nyfångade havskräftor blir till salta delikatesser i den rykande heta grytan. På plats finns expertis som ger de bästa tipsen om dillen, saltet, hemligheterna och koktiden. Självklart avslutar vi med smakprovning runt grytan, några ostron och ett glas bubbel.
Perfekt för konferenser
Att äta skaldjur och uppleva naturen i Bohusläns magiska natur är en perfekt, och väldigt uppskattad upplevelse för grupper. Vi skräddarsyr gärna ett upplägg för din grupp där ni kan åka ut till en ö, koka skaldjuren på plats, tända några mysiga eldar och frossa i skaldjur. Eller varför inte boka skaldjursbuffé eller hummersupé till middagen på kvällen.
Många anledningar att njuta av skaldjur
Att äta fisk och skaldjur ligger i tiden. Förutom att det är vansinnigt gott, väljer allt fler att dra ner på sin köttkonsumtion till fördel för havets alla delikatesser. Många väljer också att äta medelhavsinspirerad och antiinflammatorisk kost och då är det en stor tumme upp för färska skaldjur – det är en utmärkt proteinkälla sprängfylld med vitaminer och mineraler.
När är då bästa tiden att äta skaldjur?
Hösten är vår bästa skaldjurstid! En tumregel är att äta skaldjur bara under månader med bokstaven “R” i namnet. Alltså september till april. Vi väljer därför att inte servera skaldjur under sommarperioden från midsommar till mitten på augusti.