tanumstrand_skaldjursweekend-1600x800

Skaldjursbuffé

På fredagar (nästan) hela året om serverar vi vår populära skaldjursbuffé i Latitud 58°, där havets läckerheter samsas med mustiga tillbehör på ett dignande buffébord. Vi dukar upp med kräftor, räkor, musslor, krabbor och goda tillbehör.

Skaldjursbuffén ingår för dig som bokat paket där middag är inkluderad på fredagen. Gäster som inte bor på hotellet är varmt välkomna också.

OBS: Under våra julbordshelger samt under perioden från midsommar fram till vecka 32 varje år serveras INTE skaldjursbuffen.

Pris:

995kr för vuxen

189 kr för barn 10-12 år.

95 kr för barn 4-9 år

Förbokning rekommenderas varmt.

Serveras mellan 18.00 och 21.00

boka bord

Skaldjursbuffé på fredagar

Kräftkok & ostronprovning på lördagar

Upplev ett äkta kräftkok på bryggan, se hur nyfångade havskräftor blir till salta delikatesser i den rykande heta grytan. På plats finns expertis som ger de bästa tipsen om dillen, saltet, hemligheterna och koktiden. Självklart avslutar vi med smakprovning runt grytan, några ostron och ett glas bubbel.

Perfekt för konferenser

Att äta skaldjur och uppleva naturen i Bohusläns magiska natur är en perfekt, och väldigt uppskattad upplevelse för grupper. Vi skräddarsyr gärna ett upplägg för din grupp där ni kan åka ut till en ö, koka skaldjuren på plats, tända några mysiga eldar och frossa i skaldjur. Eller varför inte boka skaldjursbuffé eller hummersupé till middagen på kvällen.

Många anledningar att njuta av skaldjur

Att äta fisk och skaldjur ligger i tiden. Förutom att det är vansinnigt gott, väljer allt fler att dra ner på sin köttkonsumtion till fördel för havets alla delikatesser. Många väljer också att äta medelhavsinspirerad och antiinflammatorisk kost och då är det en stor tumme upp för färska skaldjur – det är en utmärkt proteinkälla sprängfylld med vitaminer och mineraler.

När är då bästa tiden att äta skaldjur?

Hösten är vår bästa skaldjurstid! En tumregel är att äta skaldjur bara under månader med bokstaven “R”  i namnet. Alltså september till april. Vi väljer därför att inte servera skaldjur under sommarperioden från midsommar till mitten på augusti.