Mötespaket
Vi älskar möten!
Det bästa med oss är att vi kan erbjuda möten för den lilla gruppen, men också den stora gruppen.
Vi har grupprum, mindre och större mötesrum och även vår stora eventhall Skagerrak, dessutom att absolut inte att glömma – vår jättestora och luftiga mötesplats – UTOMHUS – i världens vackraste skärgård.
Policy specialkost
Det finns fyra anledningar till att vi på TanumStrand SPA & Resort har en utvecklad och tydlig specialkostpolicy.
- Vi vill kunna ge alla gäster en härlig matupplevelse med hög matkvalitet – oavsett om man har behov av specialkost eller ej.
- Vi vill undvika att någon far illa genom att det serveras mat till gäster som inte tål den.
- Hållbarhet. Vi vill genom ett strukturerat arbete minska matsvinnet, som kan vara en ökad riskfaktor vid specialkost.
- Vi vill ha hög service och erbjuda gästerna möjlighet att välja vad man helst önskar, men önskemål utöver en viss grundnivå kommer med ett pris.
Definition av specialkost
- All mat som ändrats/justeras i förhållande till den mat som serveras
- I våra bokningsvillkor framgår vad som gäller rörande specialkost, i korthet kan man säga att vi gärna säger JA till allt, men att specialkost-önskemål utöver en visas grundnivå kostar extra. Som gäst/kund väljer ni vilken nivå på service rörande specialkost som ni önskar för er konferens eller gruppbokning.
Specialkost grundnivå – ingår
- 100% växtbaserat (veganskt)
- Lakto, ovo-vegetariskt ( vegetariskt)
- Medicinsk specialkost (födoämnesallergi) såsom ex. gluten, mjölk, med fler. 14 stycken enligt EU standard – se nedan
- Kulturell specialkost (matval utifrån religion/kultur såsom ex. fläsk
- Gravidkost
Specialkost – extra
Följande specialkost debiteras med +25% av menypriset
- Allergier utöver de 14 allergener enligt EU standard
- Personliga preferenser och livstildieter såsom ex. LCHF, GI, Keto med fler
- Medicinska och kulturell kost (ej fisk och kött) ersätts normalt med vegansk kost.
- Tyvärr har vi ingen möjlighet att anpassa oss efter luftburen allergi. Vi har inget emot att gäst med ytterst specifika kostbehov som inte kan tillgodoses av oss har med sig egen mat till restaurangen. Menypris står kvar som serveringsavgift.
14 allergener enligt EU standard
- Gluten
- Kräftdjur
- Ägg
- Fisk
- Mjölk
- Jordnötter
- Nötter (mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschmandel, macadamianöt
- Selleri
- Senap
- Sesam
- Lupin
- Soja
- Blötdjur (snäckor, musslor, bläckfisk)
- Svaveldioxid och Sulfat (i koncentrerat mer än 10 mg/kg eller 10 mg/liter)
Policy on Special Dietary Requirements
There are four reasons why we at TanumStrand SPA & Resort have developed and clear special dietary policies.
- We want to provide all guests with a delightful dining experience with high food quality, regardless of whether they have special dietary needs or not.
- We want to avoid anyone being harmed by being served food they cannot tolerate.
- Through structured work, we want to reduce food waste, which can be an increased risk factor with special diets.
- We aim to provide high service and offer guests the opportunity to choose what they prefer, but requests beyond a certain basic level come at an additional cost.
Definition of Special Dietary Requirements
- Any food that is altered/adjusted compared to the food being served.
- Our booking conditions outline what applies concerning special diets. In short, we like to say YES to everything, but special diet requests beyond a certain basic level incur additional charges. As a guest/customer, you choose the level of service regarding special diets that you wish for your conference or group booking.
Basic Special Dietary Requirements – Included
- 100% plant-based (vegan)
- Lacto, ovo-vegetarian (vegetarian)
- Medical special diets (food allergies) such as gluten, milk, among others. 14 types according to EU standards – see below.
- Cultural special diets (food choices based on religion/culture such as pork)
- Pregnancy diet
Special Diets – Extra
The following special diets are charged at +25% of the menu price:
- Allergies beyond the 14 allergens according to EU standards
- Personal preferences and lifestyle diets such as LCHF, GI, Keto, and others.
Medical and cultural diets (excluding fish and meat) are normally replaced with a vegan diet.
Unfortunately, we are unable to accommodate airborne allergies. We do not object to guests with highly specific dietary needs, which cannot be met by us, bringing their own food to the restaurant. The menu price remains as a service fee.
14 Allergens According to EU Standards
- Gluten
- Crustaceans
- Eggs
- Fish
- Milk
- Peanuts
- Nuts (almonds, hazelnuts, walnuts, cashews, pecans, Brazil nuts, pistachios, macadamia nuts)
- Celery
- Mustard
- Sesame
- Lupin
- Soy
- Mollusks (snails, mussels, squid)
- Sulfur dioxide and sulfates (in concentrations exceeding 10 mg/kg or 10 mg/liter)