Skaldjursbuffé

Skaldjursbuffé på fredagar

På fredagar näst intill hela året om serverar vi vår populära skaldjursbuffé i Latitud 58°, där havets läckerheter samsas med mustiga tillbehör på ett dignande buffébord. Vi dukar upp med kräftor, räkor, musslor, krabbor och goda tillbehör. Skaldjursbuffén ingår för dig som bokat paket med middag inkluderat till kvällen buffén är, och kan också bokas till som daggäst.

OBS: Under våra julbordshelger samt under perioden från midsommar fram till vecka 32 varje år serveras INTE skaldjursbuffen.

Pris:

895kr för vuxen

189 kr för barn 10-12 år.

89 kr för barn 4-9 år

Förbokning rekommenderas varmt. 

Serveras mellan 18.00 och 21.00

Boka bord

 

Kräftkok & ostronprovning på lördagar

Upplev ett äkta kräftkok på bryggan, se hur nyfångade havskräftor blir till salta delikatesser i den rykande heta grytan. På plats finns expertis som ger de bästa tipsen om dillen, saltet, hemligheterna och koktiden. Självklart avslutar vi med smakprovning runt grytan, några ostron och ett glas bubbel.

Läs mer
Perfekt för konferenser

Att äta skaldjur och uppleva naturen i Bohusläns magiska natur är en perfekt, och väldigt uppskattad upplevelse för grupper. Vi skräddarsyr gärna ett upplägg för din grupp där ni kan åka ut till en ö, koka skaldjuren på plats, tända några mysiga eldar och frossa i skaldjur. Eller varför inte boka skaldjursbuffé eller hummersupé till middagen på kvällen.

 

Många anledningar att njuta av skaldjur

Att äta fisk och skaldjur ligger i tiden. Förutom att det är vansinnigt gott, väljer allt fler att dra ner på sin köttkonsumtion till fördel för havets alla delikatesser. Många väljer också att äta medelhavsinspirerad och antiinflammatorisk kost och då är det en stor tumme upp för färska skaldjur – det är en utmärkt proteinkälla sprängfylld med vitaminer och mineraler.

Havskräftor enligt Mannerström:

”Alltså, kräftor är fantastiska skaldjur. Tänk på att ta bort magsäcken på burkräftor, annars kan det ge en lite fiskig agnsmak. Ska du göra buljong på kräftskalet är det extra viktigt att magsäcken tas bort. Jag brukar koka kräftor med dill, ganska mycket salt och kanske en skvätt öl. Lök använder jag inte, det tillför inget i min mening. Tänk på att inte koka kräftor för länge, då blir de mjöliga och trista. Jag brukar ta upp kräftan då den kokat upp och ge den lite vind, sedan får den ligga och gotta sig ett dygn i spadet. Ett annat sätt att äta kräftor på är att göra en Carpaccio. Ta rå kräftstjärt och banka ut mellan två plastark. Tillsätt tryffel, oliv­olja och salt. Då jävlar händer det grejer kan jag säga, det är jäkligt gott!”   Leif Mannerström på TanumStrand mars 2018