Mat & Dryck 5 februari, 2018
Gästspel i köket: Christian Hellberg
I lördags gästades vi av stjärnkocken Christian Hellberg i Latitud 58°. Det bjöds på en lyxig variationsrik trerättersmeny, bestående av flera rätter till både förrätt och huvudrätt. Helgens gäster fick möta och sällskapa med kändiskocken och samtidigt ta del av hans matlagningskonster – en helgjuten kväll utöver det vanliga!
På bryggan kokades det nyfångade kräftor i vanlig ordning under eftermiddagen och det blev verkligen en februarihelg att minnas för både hjärta och smaklökar.
Lyxig trerätters meny a´la Hellberg
Förrätter
• Skaldjurscocktail
• Löjromstaco och asiatisk råbiff
• Korv med bröd serveras under måltidens gång
Varmrätter
• Hemvevad kalvkorv, smaksatt med fänkål, vitlök och citron, serveras i liten panna
• Hängmörad entrecote, glaserad med bbq glacé
• Krispig och bakad fläsksida på rapsgris, smaksatt med pimiento rubb
• Lammracks med chimmi churry
• Flankstek med trippel-pepperglace
Dessert
“Mors lille Olle” – rulltårta med hallonsylt, blåbärsglass, fudge på kondenserad mjölk, skogsbär, vaniljglass, hallonsorbet, hallonmaräng, och vaniljkräm.
“Christian Hellberg är en känd TV-personlighet som funnits med i ett stort antal matlagningsprogram senaste åren. Christian kallas för ”Sillen” vilket går att härleda till hans uppväxt och år som köksmästare i Fjällbacka. Christian Hellberg har varit köksmästare flera år på Griffins’ Steakhouse Extraordinaire och restaurang Curman, Sturebadet i Stockholm.”
Tack till alla er gäster som kom och besökte oss denna helg! Vi ser fram emot fler inspirerande gästspel i våra kök framöver.